Ghid practic
"Protocolul instituțional"


Este primul Ghid pe acest subiect realizat în Republica Moldova. Ghidul este, de fapt, un cumul de studii comparative, tendințe actuale și elemente din experiența personală, toate împreună având intenția nobilă – de a spori și consolida imaginea instituțională. Apariția acestui ghid a fost posibilă cu ajutorul editurii „Casa Editurii 11”.

Sunt ferm convinsă că informațiile incluse în acest Ghid practic de Protocol Instituțional vor fi utile pentru colegii din domeniu, pentru oficiali, pentru politicieni, pentru studenții facultăților de profil, dar la fel și pentru cititorii curioși să afle „secretele” de organizare a acțiunilor protocolare.

Pentru un specialist din domeniul relațiilor internaționale, cooperării internaționale, ceremonialului și serviciului de protocol este un element esențial cunoașterea tendințelor actuale în materie de protocol instituțional.

La fel, acesta urmează să fie la curent cu principalele prevederi ale organizării evenimentelor în conformitate cu tradițiile și tendințele instituționale moderne ale protocolului și etichetei diplomatice, să însușească rigorile legate de precădere și de folosire a simbolurilor naționale, precum și eticheta în materie de corespondență și de vestimentație.

Sunt absolut sigură că unul din elementele care ajută la promovarea și consolidarea relațiilor interinstituționale, interstatale și la atingerea unor obiective politice, economice, științifice și culturale este, cu siguranță, respectarea normelor aferente organizării acțiunilor protocolare, precum și reprezentarea imaginii instituționale la cel mai înalt nivel. În rezultat, toate acestea formează imaginea atât a persoanei, a instituției, cât și a statului sau a instituției pe care îl sau o reprezintă.

Ghidul deține Certificat de înregistrare a obiectelor dreptului de autor și drepturilor conexe, Seria O Nr. 6830 din 22.03.2021, eliberat în temeiul Legii nr. 139/2010 privind dreptul de autor și drepturile conexe, potrivit căruia, eu dețin drepturi patrimoniale asupra Ghidului practic „Protocolul Instituțional”.


Ghidul practic, deține și recenzia Departamentului Drept Internațional și European, al Facultății de Drept a USM.


Cumpărați online


Ghidul „Protocolul Instituțional” poate fi achiziționat pe teritoiul a două țări: Republica Moldova și România.sau vizitând în Republica Moldova una dintre librăriile listateContactați-ne pentru a obține
cele mai recente oferte

+373 68 844 044


Dacă aveți întrebări,
nu ezitați să ne trimiteți un mesaj